V Luhačovicích končí mezinárodní dětský folklorní festival

LUHAČOVICE - V Luhačovicích končí v neděli XIX. ročník mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů Písní a tancem. Agentuře Mediafax to uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Festivalu se účastní kromě českých a moravských souborů také umělci z Makedonie, Maďarska, Ruska a Slovenska. Vstup na akce je bezplatný.

V neděli se od 9.30 hodin uskuteční na Lázeňském náměstí Taneční dílna. Od 13 hodin odstartuje Roztančená ulice, kdy se návštěvníci Luhačovic mohou těšit na průvod účinkujících. Ti půjdou od pošty na Lázeňské náměstí. Od 14 hodin bude na programu Písní a tancem, což je přehlídkový pořad všech souborů. Celou akci pak doplní jarmark lidových řemesel.

Myšlenka založit mezinárodní festival dětských folklorních souborů v Luhačovicích se objevila v roce 1992. Cílem bylo od počátku vytvořit příležitost k setkávání dětských folklorních souborů z Čech, Moravy a Slezska se soubory z dalších zemí, k jejich vzájemnému poznávání a navazování přátelských vztahů. Festival si už získal řadu příznivců, byl zařazen do kalendářů evropských a světových dětských folklorních akcí a v roce 2005 se stal řádným členem světové organizace lidového umění CIOFF.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x