V Otrokovicích přibyl nový automat na jízdenky

OTROKOVICE - Dopravní společnost Zlín - Otrokovice nainstalovala na doporučení otrokovické radnice nový automat na jízdenky na konečné linky 55 v Otrokovicích na Štěrkovišti. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

„Poptávka občanů po automatu na tomto místě byla veliká. Požádali jsme proto dopravní společnost o jeho instalaci. Automat na jízdenky již v minulosti na točně Štěrkoviště fungoval, ale musel být demontován kvůli častým útokům vandalů. V rámci rozvoje města jsme rozšířili místa sledovaná Městským dohlížecím kamerovým systémem, a tak se může automat po několika letech vrátit na své původní místo, kde bude pod dohledem. Pokud by automat někdo ničil, kamery a rychlý policejní zásah pomohou pachatele dopadnout,“ sdělil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Nový automat se ve svých technických parametrech a ovládání shoduje s těmi, které už ve Zlíně a Otrokovicích fungují řadu let. Cena jednoho přístroje nyní činí přibližně 250 tisíc korun bez DPH. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice provozuje těchto automatů 35, a to včetně nového v Otrokovicích.

Cestující ve Zlíně a Otrokovicích nakupují v automatech asi polovinu ze všech prodaných jízdenek pro jednotlivou jízdu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x