Valašskomeziříčská radnice chce prodat požární zbrojnici i svou budovu v Poličné

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se rozhodla prodat bývalou požární zbrojnici v místní části Brňov a budovu bývalého místního národního výboru v místní části Poličná. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Bývalá požární zbrojnice je samostatně stojící budovou, kterou využívají místní obyvatelé pro společenské a kulturní účely. V předchozích letech objekt prodělal větší stavební úpravy. „V roce 2003 byla například vybudována nová vodovodní přípojka, nová kanalizační jímka nebo nové klempířské konstrukce. O šest let později byla vyměněna střešní krytina a opraveny žlaby a okapy,“ uvedla Alena Schattke, vedoucí odboru majetkové správy. V budově je umístěno i zařízení rozhlasového varovného systému. „V případě prodeje doporučujeme zajistit umístění převaděče věcným břemenem,“ dodala Schattke.

Žádosti o koupi nemovitosti mohou zájemci doručit do 30. listopadu. Prodej se uskuteční formou on-line výběrového řízení. Výchozí kupní cena činí 750 tisíc korun.

K prodeji bude i budova v místní části Poličná. „Částečně ji pronajímáme soukromým subjektům, dále je zde umístěna knihovna a volební místnost, kterou užívají hasiči po dobu rekonstrukce hasičské zbrojnice,“ upřesnila Schattke. Termín pro doručování žádostí byl stanoven na 31. prosince. I v tomto případě počítá město s on-line výběrovým řízením. Výchozí kupní cena činí 3,4 milionu korun.

--> --> --> --> -->