Zlínský soud začne projednávat případ syna, který se pokusil zabít otce

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně začne v pondělí projednávat případ syna (42), který se měl letos v květnu pokusit zabít vlastního otce (66). Agentuře Mediafax to řekl krajský státní zástupce Roman Kafka.

Událost se stala 26. května ve Slavičíně a syn nyní čelí obžalobě ve věci pokusu vraždy.

„Obviněný bydlel se svým otcem ve společné domácnosti a měli spolu dlouhodobě spory. Otci se totiž nelíbilo synovo nadměrné požívání alkoholu. Osudný den chtěl otec na syna zavolat policii a vyzýval ho, ať odejde z bytu. Na to obžalovaný reagoval fyzickým útokem. Nejprve do otce strčil, až upadl na zem, pak si vzal zavírací lovecký nůž s čepelí dlouhou 11 centimetrů a bodnul ho do levé poloviny břicha,“ popsal událost Kafka.

Otec utrpěl velmi vážné poranění, nůž mu poranil ledvinu, ledvinnou tepnu a žíly. Ztratil asi 3,5 litru krve a lékaři mu museli levou ledvinu úplně odstranit. Léčil se až do června.

„Obviněný je stíhán vazebně. V minulosti už byl z této domácnosti policejně vykázán a měl i soudně uloženo se vystěhovat. V případě uznání viny je ohrožen trestem odnětí svobody od 10 do 18 let,“ dodal Kafka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x