Rozloučení s Karlem Rachůnkem bude ve středu

ZLÍN - Rozloučení s hokejistou Karlem Rachůnkem, který tragicky zahynul 7. září při leteckém neštěstí u ruské Jaroslavle, se uskuteční ve středu od 12 hodin na náměstí Míru ve Zlíně. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informoval Zdeněk Dvořák, tiskový mluvčí města Zlína.

„Tichá vzpomínka na skvělého člověka i hokejistu začne v poledne a potrvá až do večera,“ uvedl Dvořák. Podle něj se město Zlín zapojilo do příprav na žádost pozůstalých.

Na pódiu bude vystavena velká fotografie Karla Rachůnka, z reproduktorů bude znít hudba, kterou rád poslouchal a na přistavené velkoplošné obrazovce bude promítán dokument o dvaatřicetiletém obránci, který vloni dosáhl největšího sportovního úspěchu v kariéře a s českým národním týmem se stal mistrem světa.„U pódia budou umístěny dvě kondolenční knihy, do kterých budou moci zájemci napsat své vzkazy. Květiny budou po skončení rozloučení převezeny k hrobu Karla Rachůnka. V rámci rozloučení se neuskuteční žádné projevy,“ upřesnil Dvořák.

Pohřeb Karla Rachůnka se uskuteční také ve středu. Smuteční obřad začne ve 14 hodin na Lesním hřbitově ve Zlíně.

Rachůnek se stal jednou ze 44 obětí tragické nehody letounu Jak-42, který měl přepravit hokejisty Lokomotivu Jaroslav k utkání do Minsku, ale havarovalo krátce po startu. Letadlo se od země odlepilo až za ranvejí, nenabralo potřebnou výšku, ve vzduchu narazilo do stožáru a zřítilo se. Letadlo se rozlomilo na několik kusů. Některé z nich se vzňaly.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x