Valašskomeziříčská radnice ocenila nejhezčí fotografie

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V kapli zámku Žerotínů vyhlásila v pondělí večer valašskomeziříčská radnice výsledky fotografické soutěže Valmez foto. Agentuře Mediafax to v úterý sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Soutěž trvala tři měsíce a přihlásilo se nakonec 24 autorů, kteří zaslali 64 digitálních fotografií. V pondělí se konala slavnostní vernisáž a od úterka si fotografická díla může přijít prohlédnout i široká veřejnost. Snímky budou na zámku vystaveny do 18. září.

„Když jsme v roce 2007 soutěž poprvé vyhlašovali, předpokládali jsme, že poběží maximálně tři ročníky a letos se uskutečnil již ročník pátý,“ konstatoval místostarosta města Jiří Pernický (nez). Město může soutěžní snímky dále použít na propagační materiály. „Například fotografie zaslaná do třetího ročníku se stala určitou ikonou cyklostezek Zlínského kraje,“ uvedl Pernický.

V kategorii do 18 let porota udělila první místo Zlatě Škarabelové za snímek nazvaný Nějaká budova. Druhé místo obsadila Pavla Potáčová se snímkem Pod mosty a fotografie Kroky zpět od Terezy Zgabajové stačila na třetí místo.

Kategorie nad 18 let byla zastoupena daleko početněji, a to 19 autory. Nejlepší snímek podle poroty zaslala Markéta Šimčíková, která jej nazvala Tak takhle to možná vypadalo dřív. Fotografie Mosty od Martina Paláta získala pomyslnou druhou příčku a poslední oceněnou se stala Marie Jakešová za fotografii Fotím, fotíš, fotíme.

„V předchozích letech bylo přihlášených autorů celkově více. Mysleli jsme si, že rozhodování tak bude jednodušší, ale přiznávám, že kvalita zaslaných fotografií nebyla tak dobrá, jako v uplynulých ročnících,“ dodal předseda poroty Vlastislav Navrátil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x