U Holešova se koná mistrovství republiky ve služební kynologii

DOBROTICE - Policejní mistrovství republiky začalo v pondělí ve výcvikovém středisku psovodů a služebních psů v Dobroticích na Holešovsku. Agentuře Mediafax to sdělil mluvčí Policejního prezidia ČR Jan Melša.

Klání, které potrvá do čtvrtka, se účastní 23 policistů z 12 krajských ředitelství policie, ředitelství služby cizinecké policie a útvaru na ochranu ústavních činitelů. Zlínský kraj zastupuje jeden soutěžící, a to vedoucí oddělení služební kynologie ve Zlíně. „Ve čtvrtek vyhlásíme výsledky,“ doplnil vedoucí odboru služební kynologie a hipologie Policejního prezidia ČR Jaroslav Slabý.

Nejlepší psovodi a jejich psi změří své síly v několika soutěžních disciplinách. „Soutěžit se bude například ve vyhledávání výbušnin a drog, poslušnosti nebo zadržení pachatele,“ doplnil Melša.

Výcvikové středisko v Dobroticích hostí mistrovství republiky ve speciálních disciplínách kynologie vůbec poprvé, doposud se tu soutěžilo jen ve všestranné kynologii. Mistrovství policejní kynologie se koná pravidelně v jednom ze tří výcvikových středisek, kromě Dobrotic u Holešova i v Bílé Hoře u Plzně nebo v obci Bychory u Kolína.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x