Hokejisté PSG měli předsezónní tiskovku. Cíle jsou jasné, vyhrávat, odevzdat v každém utkání maximum. Postup do play off by neměl uniknout.

Předsezónní tiskovou konferenci hokejistů PSG Zlín poznamenala pochmurná nálada posledních dnů související s úmrtím tří českých hokejových reprezentantů. "Zítra se tým zúčastní rozloučení s Karlem Rachůnkem, počítáme s účastí na pohřbu na Lesním hřbitově,"podotkl k smutné záležitosti jednatel klubu Patrik Kamas.

Samozřejmě se ale mluvilo i o věcech ryze sportovních. „Cílem je pochopitelně postup do play off, záležet bude hodně na vlastním vstupu do soutěže. Rozjezd je vždy velmi důležitý,“ tvrdí nový hlavní trenér Rostislav Vlach. Týmu se vydařila příprava, 9 utkání berani vyhráli, jen jednou odešli poraženi.

Už v prvním nedělním utkání / páteční zápasy 1. kola jsou odloženy/chce PSG bodovat na ledě Mladé Boleslavi. „Samozřejmě se těším na setkání s kamarádem a dlouholetým spoluhráčem Jardou Balaštíkem,“ říká centr zlínské první pětky Petr Leška. „Klidně ať dá hattrick, jen když bychom třeba těsně zvítězili,“ dodává zkušený útočník, jemuž chybí jen devět zápasů k překonání hranice 900 odehraných utkání v české extralize.

„Zvolili jsme v přípravě na suchu jednofázový model tréninků, každopádně se to osvědčilo, funkční testy u sportovního lékaře MUDr. Nečase, který tým sleduje více než deset let, jsou nejlepší za poslední léta,“ vysvětluje druhý zlínský trenér, novic na zlínské střídačce Josef Turek.

Nové jsou i dresy beranů laděné mírně do retro stylu. Diváci budou mít větší přehled, jmenovky hráčů se po letech vracejí na záda nad číslo hráče.

Klub nabízí v posledních dnech před startem o pět procent zlevněné permanentky, někteří mladší hráči odcházejí na hostování do prvoligové Olomouce, brankářskou jedničkou by tam měl být mladý Kašík, který má zatím po Sedláčkovi a Horčičkovi ve Zlíně pozici trojky.

„Ekonomicky chceme na rozpočtu ušetřit asi 10 milionů korun, na platech hráčů ve srovnání s předešlou sezónou asi 4 miliony. Vůbec to ale neznamená, že bychom nějakým způsobem omezovali chod klubu,“ vysvětluje jednatel Patrik Kamas.

„Opravili jsme zadní, méně viditelnou jižní stranu stadionu, máme přislíbeny dotační peníze na kompletní výměnu sedaček, tudíž na zvýšení komfortu pro diváky,“ přidává další podrobnosti Karel Adamík, nový generální manažer PSG Zlín.

První domácí utkání sehrají Zlínští v úterý 20. září s kladenskými Rytíři, těší se na co největší podporu početných diváků. Zlínský Fan club připraví nevšední choreo jako pozdrav zesnulému odchovanci Karlu Rachůnkovi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x