Valašské Klobouky chtějí ve městě zachovat veškeré střední školství

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Koncepci středního školství na rok 2011/2012 s výhledem do dalších let přijala valašskokloboucká radnice. Agentuře Mediafax to v úterý sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Tímto krokem chce město dát plnou záštitu zachování stávajících školských zařízení a prostřednictvím jednotlivých opatření podporovat jejich stabilitu, vysokou úroveň výuky i kvalitu zázemí. Dokument definuje školství jako jeden z pilířů prosperity města.

„Otázka školství je pro nás velice významná a prostřednictvím přijaté koncepce chceme dát podporu jejímu dalšímu rozvoji a zkvalitňování,“ konstatoval starosta Dalibor Maniš (nez.). Jako priority definovali představitelé města zachování a upevnění postavení obou středních škol, tedy Gymnázia Valašské Klobouky i Středního odborného učiliště Valašské Klobouky, a na to navazující zlepšování podmínek pro jejich výuku. „Co se týká gymnaziálního vzdělávání, budeme usilovat o navrácení původního modelu čtyřletého vzdělávání ve dvou třídách a zachování jedné třídy obchodní akademie,“ dodal ke stanoviskům koncepce.

Z pozice města bude pomoc prokazována například prezentací Valašských Klobouk jako centra regionálního vzdělávání, propagací jednotlivých škol, zapojením studentů do akcí konaných ve městě i veřejného života, programem Spolupráce se studenty, politickou podporou na krajské úrovni a také spoluprací se spádovými obcemi na plné podpoře udržení valašskoklobouckého středního školství.

--> --> --> --> -->