Zkušený hokejový bek Tesařík bude hrát za PSG Zlín

ZLÍN - Zkušený obránce Radim Tesařík uspěl na testu v hokejovém týmu PSG Zlín a ještě v tomto týdnu podepíše s extraligovým týmem kontrakt. Na úterní tiskové konferenci o tom informoval jednatel klubu Patrik Kamas.

Sedmatřicetiletý Tesařík víc než měsíc usiloval o místo v klubu, kde se seniorským hokejem začínal. Odchovanec Vsetína nakonec přesvědčil trenérskou dvojici Rostislav Vlach – Josef Turek a může se těšit na extraligu. „Obě strany vyjádřily snahu se domluvit. K definitivnímu zařazení hráče na soupisku dojde až po dojednání podmínek kontkaktu, což nebude zásadní problém, protože naše a hráčovy představy se diametrálně neliší,“ uvedl Kamas.

Zlínský klub bude mít ve smlouvě klauzuli pro případ, že by se Tesaříkovi nedařilo. Díky tomu by mu v průběhu sezony mohl vypovědět kontrakt. „Hlavně chceme, aby byl Radim platným hráčem a pomohl nám. Zkušených hráčů není nikdy dost, zvlášť v play-off. Je na něm, jak se s tím vyrovná,“ uvedl kouč Vlach.

Tesařík před rokem skončil ve Slovanu Bratislava, poté zamířil do druholigového Vsetína a sezonu zakončil o soutěž výš v Olomouci. V roce 2004 pomohl Zlínu k premiérovému titulu. O rok dříve se radoval ze stejného úspěchu v ruské Jaroslavli, předtím třikrát triumfoval v domácí soutěži se Vsetínem. V extralize nastupoval ještě za Třinec, Vítkovice a Znojmo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x