Policisté dopadli v Rožnově celostátně hledaného mladistvého zloděje

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Mladého muže, který byl v celostátním pátrání, vypátrali policisté z Rožnova pod Radhoštěm. Jak agentuře Mediafax řekla v úterý policejní mluvčí Lenka Javorková, mladík má na svědomí desítky majetkových deliktů.

Mladík utekl z výchovného ústavu. V úterý mu policejní komisař sdělil obvinění z porušování domovní svobody a krádeže.

Mladistvého chlapce z Rožnova obviňuje policejní komisař z pěti trestných činů, kterých se dopustil během prázdnin. Hoch okradl například dvaaosmdesátiletou paní. Zazvonil u dveří jejího bytu a požádal ji o vodu. Když mu žena šla pro pití do kuchyně, vnikl na chodbu a z její kabelky odcizil peněženku, kde bylo 500 korun a doklady. Čtyři stovky vzal a peněženku s doklady a sto korunami vhodil do poštovní schránky staré paní. Ukradl ale i dva mobilní telefony a v jednom obchodě v Zubří zase sebral dvě láhve vodky a nějaké cukrovinky.

Mladý muž má v policejních statistikách několik desítek záznamů, jedná se převážně o trestnou činnost majetkového charakteru.

„Mladík ukradl za dva roky několik jízdních kol, desítky mobilních telefonů, kradl z rodinných domků, vloupal se do několika zahradních chatek. Věci, které odcizil, většinou prodal a peníze použil pro svoji potřebu. Mladistvého si po úterním propuštění ze zadržení převzali pracovníci výchovného ústavu. Za trestné činy krádež a porušování domovní svobody trestní zákon ukládá až tříleté vězení. V případě mladistvých se většinou ukládá poloviční trestní sazba,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x