Doplněno: Zastupitelé z Pravčic rozhodli, že nechtěný most od Ředitelství silnic a dálnic nepřevezmou

PRAVČICE - (Zprávu jsme aktualizovali v 5. a 6. odstavci)

Nechtěný most v Pravčicích u Hulína obec Pravčice do svého majetku nepřevezme. V úterý v podvečer o tom rozhodlo pravčické zastupitelstvo.

Jednání zastupitelstva se zúčastnilo 14 zastupitelů z 15 možných. Pro převzetí mostu do vlastnictví obce hlasoval jeden zastupitel, proti bylo devět zastupitelů a hlasování se zdrželi čtyři zastupitelé.

Předmětem jednání byl most, který nechalo Ředitelství silnic a dálnic ČR postavit za 30 milionů korun nad silnicí R 55. I s příjezdovými cestami stála stavba kolem 80 milionů korun. Vedení obce i samotní občané ale měli od počátku obavy převzít most do svého vlastnictví.

„Jsme malá obec a pokud by jednou nastala doba, že bychom most museli nechat třeba opravit, mohlo by to naši obec finančně zničit. Představitelé Ředitelství silnic a dálnic ČR se kvůli problému sešli i s veřejností, většina obyvatel Pravčic ale most do vlastnictví obce nechtěla,“ uvedl pro agenturu Mediafax starosta Pravčic Jaroslav Šašek (nez.)

Most je postaven na cestě, která je z části ve vlastnictví obce Pravčice a z části ve vlastnictví jiných subjektů. Přesto podle Šaška Ředitelství silnic a dálnic požaduje, aby most převzala obec Pravčice do svého vlastnictví a nikoliv pouze do správy, jak schválilo obecní zastupitelstvo v roce 2002. Dva zástupci Ředitelství silnic a dálnic se zúčastnili i úterního zasedání zastupitelstva v Pravčicích. Snažili se znovu argumentovat, že se od počátku hovořilo o převzetí mostu do vlastnictví obce, nikoliv do správy, jak tvrdí vedení obce. Přesvědčování se jim ale nezdařilo.

Co bude s mostem nyní, se zatím neví. Jednou z variant je i to, že silničáři nechají most demontovat a přemístí ho na jinou stavbu.

--> --> --> --> -->