Uherskohradišťská nemocnice vystavuje obrazy Františka Petráka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Celkem 20 obrazů současného malíře Františka Petráka je k vidění v uherskohradišťské nemocnici. Agentuře Mediafax to ve středu sdělil mluvčí nemocnice Jan Karásek.

Obrazy visí v pátém patře pavilonu 26, kde se nachází Galerie UHN*5. „Výstava je šestou expozicí v historii zdejší, dosud nepříliš známé, galerie. Tentokrát mají návštěvníci možnost zhlédnout výběr obrazů z několika Petrákových cyklů, jako stromy a muži, tváře, hvězdy, ryby a to včetně těch nejnovějších, zlatě světélkujících v tmavém podmořském světě,“ podotkl Karásek.

Letošní padesátník František Petrák, rodák ze Vsetína, se zabývá malbou, kresbou, grafikou, grafickým designem, ilustracemi pro děti, literárně dramatickými žánry, scénografií a loutkovým divadlem. Se svým samostatným projektem Teatro Pimprle vystupuje Petrák jako pouliční loutkař nebo varietní účinkující na domácích i zahraničních festivalech. K městu Uherské Hradiště ho kromě studií váže i současná pedagogická práce na zdejší Střední uměleckoprůmyslové škole a lektorská činnost v oboru grafického designu při Ústavu vizuální komunikace Univerzity Tomáše Bati na fakultě v Uherském Hradišti. Ve Slováckém divadle rovněž zahájil spolupráci s režisérem J.A.Pitínským, pro jehož představení již 10 let vytváří divadelní plakáty a doprovodné tiskoviny.

„Rád bych změnil koncepci zdejší galerie a zvýšil kvalitu vystavovaných děl. Předpokládám, že takto si do galerie najde cestu více lidí než doposud,“ dodal mluvčí nemocnice, který je zároveň kurátorem výstavy.

Výstava potrvá do poloviny října. Přístup do expozice je vždy každý všední den od sedmi do půl čtvrté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x