Zlínští kriminalisté poslali do vazby notorického zloděje

ZLÍN - Z celkem 11 skutků obvinili zlínští kriminalisté devatenáctiletého zloděje ze Zlína, který opakovaně vykrádal šatny ve školách či sportovních halách. Policejní mluvčí Josef Havela agentuře Mediafax ve středu sdělil, že zloděj skončil ve vazbě.

„Mladík začal krást v osmnácti letech, i tak ale má za sebou bohatou trestní minulost. Letos v únoru ho soud odsoudil k podmíněnému trestu za 18 prokázaných skutků, především krádeží. Necelé tři měsíce po vynesení rozsudku ale začal opět krást,“ konstatoval Havela.

Vloupal se do dámské šatny ve sportovní hale ve Zlíně, kde ukradl svazek klíčů, pomocí nichž se vloupal do pokoje v ubytovacích prostorách haly. Tam třem dívkám ze Slovinska ukradl tři mobilní telefony, 170 eur a oblečení. Škoda byla kolem 30 tisíc korun.

„Recidivista vypadá velmi mladě, a tak si záměrně vybírá školy, šatny či sportovní haly, kde mu nikdo nevěnuje příliš velkou pozornost. Dokonce kradl i vícekrát na stejných místech ve Zlíně. Dvakrát kradl na gymnáziu, ve sportovní hale i v šatnách na atletickém stadionu. V polovině srpna zase odcizil v areálu zlínského fotbalového klubu z šatny hostujícího týmu 7400 korun a tři mobilní telefony,“ doplnil Havela.

Momentálně je muž ve vazební věznici v Olomouci. Ke krádežím se přiznal a hrozí mu až pětileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x