Na valašskomeziříčském zámku zahraje Hudba hradní stráže a Policie ČR

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V rámci akce Dny města aneb Meziříčský hodokvas 2011 vystoupí ve středu na prvním nádvoří zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí v premiéře dechový orchestr Hudba hradní stráže a Policie ČR. Agentuře Mediafax to oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Koncert začne v 16 hodin.

„Orchestr již více než 60 let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky,“ řekla policejní tisková mluvčí Lenka Javorková.

Mezi nejvýznamnější každoroční koncertní aktivity orchestru patří hostování na Mezinárodním hudebním festivalu Pražské jaro a účinkování v rámci svatováclavských oslav. „Hudba Hradní stráže a Policie České republiky dosud hostovala v 16 státech Evropy, Mongolsku, Japonsku a USA, kde v roce 2002 měla samostatný koncert ve slavné Carnegie Hall,“ doplnila Javorková.

Vystoupení orchestru v podání souboru Big Band se ponese v duchu hudebních stylů pop music a swing. „Na své si ale přijdou i příznivci muzikálových melodií,“ dodala policejní mluvčí.

Akce se v případě nepříznivého počasí uskuteční ve velkém sále zámku Žerotínů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x