Rodina a přátelé se naposledy loučili s Karlem Rachůnkem

ZLÍN - Rodina, přátelé i známé osobnosti z hokejového prostředí se ve středu naposledy rozloučili s obráncem Karlem Rachůnkem, který tragicky zahynul 7. září při leteckém neštěstí u ruské Jaroslavle. Smuteční obřad se konal na Lesním hřbitově ve Zlíně.

Smuteční hosté při pietním aktu zcela zaplnili obřadní síň a někteří postávali i před krematoriem. Na pohřeb dorazili například trenér národního týmu Alois Hadamczik, kapitán reprezentace Tomáš Rolinek, Rachůnkův bývalý spoluhráč a ikona zlínského hokeje Petr Čajánek či obránce Marek Malík. Mezi smutečními hosty nechyběli ani šéftrenér Českého svazu ledního hokeje Slavomír Lener nebo bývalý kouč Jaroslavle Vladimír Vůjtek starší.

Rachůnek se stal jednou ze 44 obětí tragické nehody letounu Jak-42, který měl přepravit hokejisty Lokomotivu Jaroslav k utkání KHL do Minsku, ale havaroval krátce po startu nedaleko letiště Tunošna u Jaroslavle. Letadlo se od země odlepilo až za ranvejí, nenabralo potřebnou výšku, ve vzduchu narazilo do stožáru a zřítilo se. Letoun se rozlomil na několik kusů a některé z nich se vzňaly.

Na palubě zemřelo 43 lidí, mezi nimiž byli i další čeští reprezentanti Jan Marek a Josef Vašíček. V pondělí se stal 44. obětí ruský útočník Alexandr Galimov, který v nemocnici podlehl vážným zraněním. Přežil pouze palubní inženýr Alexandr Sizov, jenž utrpěl popáleniny na 15 procentech těla, mnohočetné zlomeniny a poškození lebky, ale je mimo ohrožení života.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x