Neznámý muž se v Uherském Brodě vydával za spolupracovníka a obral seniory o peníze na pohřeb

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodští policisté vyšetřují od středečního odpoledne další podvod na seniory, tentokrát neznámý muž obral manželský pár o 10 tisíc korun, které měli uspořené na pohřeb. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Podvodník zazvonil u dveří asi osmdesátiletých manželů a okamžitě s důchodcem zapředl hovor o pracovním kolektivu z jeho působiště ve Slováckých strojírnách. Senior neznámého pozval dál a v kuchyni si pak ještě nějakou dobu povídali. „Po čase podvodník požádal manžele o půjčku. Měl prý v Luhačovicích auto v opravně a peníze sliboval vrátit o několik hodin později. Senioři mu půjčili 10 tisíc korun z peněz našetřených na pohřeb. Muž už ale peníze nevrátil,“ konstatoval Mergental.

Podle výpovědi byl podvodník menší postavy a vypadal na přibližně 55 let. Měl šedivé vlasy, středně dlouhé a učesané na patku. Dva přední zuby měl muž tmavé až černé. Oblečen byl do tmavých kalhot a modro-šedé kostkované košile s krátkým rukávem. „Jakékoliv svědectví přijímáme na lince 158 nebo na policejním oddělení. Po dopadení hrozí pachateli až dva roky vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x