Uherskohradišťská nemocnice koupila dvě nové sanitky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dva nové sanitní vozy koupila v těchto dnech Uherskohradišťská nemocnice. Jak agentuře Mediafax řekl ve čtvrtek mluvčí nemocnice Jan Karásek, sanitky stály dva miliony korun.

„Pořídili jsme stejný typ sanitek jako loni. Jde o Volkswageny pro jednoho pacienta na lůžku a čtyři pacienty usazené v křeslech. Součástí výbavy je klimatizace, tónovaná skla a další prvky usnadňující nemocným přepravu,“ řekl vedoucí nemocniční dopravní služby Pavel Hájek.

Uherskohradišťská nemocnice má v současné době k dispozici 25 sanitních vozů, z toho čtyři sanitky slouží pro přepravu pacientů uvnitř areálu a zbývajících 21 sanitek zajišťuje jízdy v rámci okresu. Průměrně každá z nich urazí 45 tisíc kilometrů za rok. „Měsíčně převezeme zhruba 5000 lidí v rámci objektu nemocnice a 3000 pacientů nejen ve spádových oblastech, ale v případě nutnosti po celé republice, výjimečně až na Slovensko,“ upřesnil Hájek.

Každý rok nakoupí nemocnice ze svého rozpočtu dvě nové sanitky a dva starší vozy přeřadí na jízdy v rámci areálu, přičemž dvě nejvíce opotřebovaná vozidla vyřadí zcela. „Provoz nových vozů je levnější, na rozdíl od těch starších vyžadují zpravidla jen základní údržbu a mají úsporné motory. Na cesty uherskohradišťským regionem vyjedou nové sanitky již tento týden,“ dodal Hájek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x