5. Anketa Zlin.cz

Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Anketa Zlin.cz je navýsost aktuální. Oslovujeme osobnosti i "nejobyčejnější" lidi Zlínského kraje. Otázky jsou dány vážnou situací s šířením koronavirové nákazy kolem nás.

1/ Co vám v této době nejvíce chybí?

2/ Může být současná vážná situace poučením pro nás pro všechny?

Ladislav Suchý, podnikatel, Zlín

1: Nejvíce asi nám všem chybí běžný život a volný pohyb.

2: Ponaučením určitě je chování lidí mezi sebou. Naráz si uvědomujeme, jak máme rádi naši planetu. Učíme se daleko více si vážit úplně běžných věcí.

Radim Holiš, starosta, Rožnov pod Radhoštěm

1: Nejvíce mi teď chybí společenský kontakt s lidmi, na který jsem byl zvyklý. Vše teď nabralo jiné tempo, nuluje se rozdíl mezi pracovním dnem a dnem volna. Jsem v pohotovosti non stop.

2: Poučení vidím v tom, že lidé v určitou chvíli musí přijmout pravidla a nesmí je obcházet. Momentálně cítím sílu z našeho města. Všichni lidé napříč společností respektují daná nařízení, jdou společně za jediným cílem – tu situaci zvládnout.

Pavel Kostka, generální ředitel firmy EGO, Zlín-Štípa

1: Chybí mi systémové a odborné řízení z pohledu centrálních orgánů. Taky relevantní přenos informací, usnesení a nařízení. Neuvážená rozhodnutí řídicích a schvalovacích orgánů poškozují firmy a způsobují velké finanční ztráty.

2: Poučení je jasné, přežijí jen silní a připravení.

Josef Mucha, fotbalový trenér, Olomouc

1: V této době mi nejvíce chybí možnost dělat svoji práci. Tedy sportovat a volně se pohybovat.

2: Věřím, že současná situace nás všechny stmelí a taky se zamyslíme, kam vlastně všichni spěcháme.

Karel Palička, senior, Karolinka

1: Chybí mi možnost setkávat se volně s přáteli., ale respektuji závažnost situace. Myslím, že se vše časem v dobré obrátí a bude nám zase dobře.

2: Myslím, že ne všechno ve starém režimu bylo špatné. Teď nám třeba chybí civilní obrana se všemi zásobami záchranného materiálu pro lidi v této zemi. Možná by se snadněji dařilo čelit pandemii.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x