GL, 7. kolo: Slovácko chce proti Českým Budějovicím navázat na výhru s Duklou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka v posledních třech zápasech neprohráli, když dvakrát remizovali a doma porazili Duklu Praha. Právě na tento výsledek by Moravané chtěli navázat v sobotním duelu 7. kola Gambrinus ligy, v němž budou hostit České Budějovice.

Slovácko provázejí od začátku sezony zranění a ani tentokrát nebude tým kouče Miroslava Soukupa kompletní. „Bohužel zdravotní stav stále není dobrý. V úterním přípravném zápase nenastoupil Kordula, který má problémy s lýtkem. Totéž platí o Ondřejkovi. Mimo hru jsou i nadále Volešák s Perůtkou a v úterý musel hřiště opustit i Hlúpik. Přesto doufám, že alespoň dva z těch hráčů budou moci v sobotu nastoupit,“ věřil Soukup.

Na domácím trávníku povede mužstvo proti klubu, který se jej v létě snažil získat na lavičku. Bývalý trenér reprezentační dvacítky ale nemohl kvůli platné smlouvě se Slováckem zamířit domů na jih Čech. „Čeká nás velmi nepříjemný soupeř, nebude to nic jednoduchého. Bude to zápas o jednom gólu a štěstí. Hráči se tak sice dostávají pod tlak, ale věřím, že s pomocí fanoušků utkání zvládneme,“ řekl Soukup.

V posledním ligovém zápase proti Baníku Ostrava uhráli fotbalisté Českých Budějovic první letošní bod a tuto bilanci budou chtít rozšířit v Uherském Hradišti. Proto na Moravu odcestovali s odhodláním bodovat. „Každý zápas, který teď odehrajeme, bude v podstatě o šest bodů. Nechci říkat fráze, ale na Slovácko jedeme s tím, že chceme minimálně neprohrát. Naším cílem bude ale jednoznačně vítězství a uděláme vše pro to, abychom to zvládli,“ prohlásil odhodlaně kouč Jihočechů František Cipro.

1. FC Slovácko – SK Dynamo České Budějovice
(sobota 17. září, 19.00)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x