Zkušený hokejový bek Tesařík podepsal smlouvu s PSG Zlín

ZLÍN - Zkušený obránce Radim Tesařík v pátek podepsal s hokejovým klubem PSG Zlín smlouvu do konce dubna příštího roku a vstoupí do své 18. extraligové sezony. Agenturu Mediafax o tom informoval tiskový mluvčí Roman Ordelt.

Sedmatřicetiletý Tesařík uspěl na více než měsíční zkoušce v klubu, v němž se seniorským hokejem začínal. Odchovanec Vsetína nakonec přesvědčil trenérskou dvojici Rostislav Vlach – Josef Turek a může se těšit na návrat do extraligy.

„S Radimem jsme podepsali smlouvu do konce sezony. Naši mladou obranu potřebujeme posílit zkušenostmi a klidem. Věříme, že svou roli splní. Pokud by se představy o jeho výkonnosti nenaplnily, smlouva se dá jednoduše vypovědět. Příchodem Tesaříka jsou všechny změny v týmu uzavřeny. Ještě před startem extraligy byl dopsán na oficiální soupisku,“ uvedl jednatel klubu Patrik Kamas. „Chceme, aby byl Radim platným hráčem a pomohl nám. Zkušených hokejistů není nikdy dost, zvlášť v play-off. Je na něm, jak se s tím vyrovná,“ uvedl Vlach.

Tesařík před rokem skončil ve Slovanu Bratislava, poté zamířil do druholigového Vsetína a sezonu zakončil o soutěž výš v Olomouci. V roce 2004 pomohl Zlínu k premiérovému titulu. O rok dříve se radoval ze stejného úspěchu v ruské Jaroslavli, předtím třikrát triumfoval v domácí soutěži se Vsetínem. V extralize nastupoval ještě za Třinec, Vítkovice a Znojmo. Celkem odehrál 843 zápasů a zaznamenal 73 branek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x