Doplněno: Pět mužů zbilo ve Zlíně tři cizince, jeden z nich leží v kritickém stavu v nemocnici

ZLÍN - (zprávu jsem rozšířili v 7. odstavci o informaci zlínského státního zastupitelství)

V kritickém stavu leží v nemocnici ve Zlíně sedmadvacetiletý cizinec, kterého v noci na neděli u diskotéky v Antonínově ulici ve Zlíně surově zmlátila pětice mužů. Agentuře Mediafax to v neděli řekla zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková s tím, že cizinec má vážně poraněnou hlavu.

Kromě vážně zraněného cizince utrpěl lehké zranění i jeden jeho kamarád. Takový je výsledek bitky, která se strhla v sobotu kolem půl čtvrté ráno u zlínské diskotéky v Antonínově ulici.

Podle Bartíkové odcházeli tři cizinci ve věku od 25 do 27 let z diskotéky, kde jeden z nich slavil narozeniny. Venku na ně ale začala skupina asi pěti mužů vulgárně pokřikovat a pak házet kamínky. Cizinci se nedali a kamínky začali vracet. To však větší skupinu rozčílilo tak, že za cizinci začala utíkat.

„Tři muži se rozutekli, každý jiným směrem. Jeden doběhl až do svitovského areálu, kde se skryl, další dva však pachatelé dohonili. Jednoho shodili na zem, kopali do něj, tloukli ho pěstmi a vzali mu dva tisíce korun,“ řekla Bartíková. Daleko hůř však dopadl poslední muž, kterého pachatelé napadli před poliklinikou. „Vážně zraněného sedmadvacetiletého muže tam před čtvrtou hodinou ráno u přechodu pro chodce našel ležet řidič projíždějícího kamionu,“ řekla Bartíková. Dodala, že život poraněného cizince podle lékařů visí na vlásku.

„Kriminalisté kvalifikovali incident jako trestný čin loupeže s těžkou újmou na zdraví,“ řekla Bartíková. Pachatelům hrozí pět až 12 let vězení.

Útočníky, kteří cizince a jeho dva přátele po narozeninové oslavě na ulici napadli, zatím policisté nedopadli. Při pátrání po agresorech proto požádali o pomoc veřejnost. „Prosíme případné svědky, kteří viděli konflikt před diskotékou nebo na třídě Tomáše Bati, u přechodu pro chodce před poliklinikou, v místech, kde je momentálně rozkopaná silnice, aby se s jakýmikoliv informacemi přihlásili na linku 158,“ požádala Bartíková.

Podle informací agentury Mediafax jsou napadení cizinci z Vietnamu. Krajský státní zástupce Roman Kafka v této souvislosti agentuře Mediafax řekl, že kriminalisté ani žalobci nemají zatím poznatky, že by měl incident rasový podtext. „Pracujeme s verzí, která napovídá čistě loupežnému motivu,“ upřesnil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x