Tranzitní tah přes Huštěnovice je kvůli opravě zcela uzavřen

HUŠTĚNOVICE - V Huštěnovicích na Uherskohradišťsku začala v pondělí ráno oprava silnice I/50, která si vyžádá úplnou uzavírku. Agentuře Mediafax to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Tranzitní tah procházející Huštěnovicemi tak bude zcela uzavřen, a to do 15. listopadu. Vozovka se bude opravovat v obou směrech najednou kvůli jejímu úzkému profilu, který nedovoluje jednosměrný provoz.

Oprava bude rozdělena do dvou etap. Od pondělka do 15. října se bude pracovat na úseku od začátku Huštěnovic ve směru od Uherského Hradiště po křižovatku se silnicí do Sušic. Od 16. října do 15. listopadu pak začnou práce od křižovatky se silnicí do Sušic po konec Huštěnovic ve směru do Babic.

Objízdná trasa pro osobní auta vede v obou směrech přes Uherské Hradiště – Bílovice – Topolnou – Napajedla. V první etapě, tedy od 19. září do 15. října, bude průjezdná jednosměrná objížďka ve směru U. Hradiště – Jalubí – Traplice – Sušice – Huštěnovice.

Pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny pak vedou jiné, navíc jednosměrné objížďky. Řidiči mohou jet buď ve směru Uherské Hradiště – Bílovice – Březolupy – Březnice – Zlín nebo v opačném směruZlín – Otrokovice – Napajedla – Topolná – Bílovice – Uherské Hradiště.

„Dopravní policisté, kteří budou v exponovaných situacích regulovat provoz na hlavních křižovatkách v Uherském Hradišti, vyzývají řidiče, aby důsledně dbali jejich pokynů, které jsou nadřazeny světelných signálům semaforů,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x