Ve Valašském Meziříčí startuje bezplatná Škola bruslení

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na valašskomeziříčském zimním stadionu odstartuje v pondělí odpoledne 10. ročník bezplatné Školy bruslení. Agentuře Mediafax to v pondělí sdělil Aleš Veselý, trenér hokejové přípravky.

Akci pořádá HC Bobři Valašské Meziříčí a na led mohou dorazit děti od školky po školáky, a to chlapci i děvčata. Škola bruslení začne v pondělí a skončí v pátek 23. září, hodinové lekce potrvají vždy od 15.30 do 16.30 hodin. „Zájemci mohou školu navštěvovat denně nebo jen když jim to čas dovolí,“ podotkl Veselý.

Přestože Školu bruslení pořádají hokejisté, hlavním cílem akce není nábor nových hokejových nadějí. „Spíše se tímto způsobem snažíme alespoň na chvíli dostat děti od počítačů ven a nabídnout jim alternativu. Je ale pravdou, že každoročně se ze školy najde několik jednotlivců, kteří pak chtějí s námi pokračovat,“ konstatoval trenér.

Hokejovou přípravku mohou podle něj navštěvovat i dívky. „Několik jsem jich trénoval a je škoda, že jich není více. Bývají totiž často šikovnější než kluci, většinou však u hokeje dlouho nevydrží. Moje dcera už ale například hraje hokej čtyři roky,“ doplnil Veselý.

Školu bruslení každoročně navštíví od 50 do 70 dětí, asi polovinu účastníků tvoří dívky. „Toto číslo je prakticky neměnné. Zájem dětí se nijak dramaticky nezvedá ani neklesá,“ dodal Veselý.

Malí bruslaři si musejí na lekce přibalit několik věcí. S sebou by měli mít brusle, pevné rukavice, chrániče – pokud mají, nápoj a ochrannou přilbu. „Pro začátek může být přilba lyžařská či cyklistická,“ dodal trenér.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x