Škody na silnicích na Zlínsku po rallye budou odstraněny do konce září

ZLÍN - Škody v řádu desítek tisíc korun evidují pracovníci Ředitelství silnic Zlínského kraje na silnicích II. a III. třídy po skončení letošního ročníku motoristické soutěže Barum Czech Rally. Všechny by měly být odstraněny do konce září, řekl za společnost v úterý pro agenturu Mediafax Vojtěch Cekota.

„Na silnicích po motoristické soutěži škody evidujeme. Hned po skončení rallye zajišťují příslušné správy a údržby silnic nebo i přímo pořadatelé prvotní očištění vozovek. Poté nastává jednání s pořadateli rallye a finanční vyrovnání,“ uvedl vedoucí majetkové správy krajského ředitelství silnic Miroslav Puchmeltr.

Letos při pořádání Barum Czech Rally byla například znečištěna a poškozena silnici u Halenkovic a také poškozeny směrové sloupky. Podobné škody silničáři zaznamenali také na silnici Ludkovice – Luhačovice. V Gahurově ulici ve Zlíně poškodili závodníci nové vodorovné dopravní značení.

Správy a údržby silnic postupně poškozené úseky opravují. „Ředitelství silnic Zlínského kraje o vzniklých škodách jedná s pořadateli rallye. Silnice by měly být v původním stavu zhruba do konce září,“ sdělil Puchmeltr.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x