Na Uherskohradišťsku přepadl maskovaný muž stařenku

BŘESTEK - Přímo v rodinném domě v Břestku na Uherskohradišťsku přepadl v noci na úterý neznámý pachatel více než devadesátiletou stařenku. Agentuře Mediafax to ve středu řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Pachatel přišel zřejmě od zahrady ke vchodovým dveřím, rozbil skleněnou výplň, zevnitř otočil klíčem zasunutým v zámku a pohodlně si otevřel. V ložnici našel starou ženu, která se probudila. „Muž maskovaný kuklou ji přinutil posadit se do křesla. Utrženým kusem ubrusu jí zavázal oči a zacpával ústa. Přitom starou ženu bil pěstmi do obličeje a snažil se z ní dostat informaci, kde má peníze,“ podotkl Mergental.

Napadaná žena mu ale popravdě sdělila, že u sebe žádné peníze nemá. Lupič, který mohl mít s sebou i komplice, pak prohledával dům. „Dvě stokoruny, jediné peníze, které žena měla, ale zůstaly zamčené v sekretáři. Lupič odešel bez toho, aniž by něco ukradl,“ doplnil Mergental.

Seniorka si pomoc nepřivolala okamžitě, ale vyčkala do oběda, kdy k ní došla dcera s jídlem. Až ta přivolala policisty, kteří začali i se psovodem po násilníkovi pátrat. „Policisté se snaží zjistit jakýkoliv detail, který by je přivedl na stopu neznámého pachatele nebo pachatelů, kterým za loupež a porušování domovní svobody hrozí až deset let vězení,“ dodal policejní mluvčí.

Případní svědkové se mohou ozvat na linku 158 nebo mohou vyhledat kterékoliv policejní oddělení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x