Jeden z útočníků na tři cizince ve Zlíně skončil ve vazbě

ZLÍN - Až 12 let hrozí dvěma mužům, kteří měli v noci na neděli 18. září napadnout ve Zlíně tři cizince vietnamské národnosti. Agentuře Mediafax to ve středu večer oznámil krajský státní zástupce Roman Kafka s tím, že proti oběma bylo zahájeno trestní stíhání a jeden z pachatelů skončil ve vazbě.

Cizince napadli tři muži, třetí z nich ale není trestně odpovědný kvůli svému nízkému věku. Je mu totiž 14 let a podle dostupných informací se na brutálním útoku podílel ze všech nejvíc. „Jeden muž je ve vazbě, protože existuje důvodná obava, že by mohl v trestné činnosti pokračovat. Byl totiž v minulosti opakovaně trestně stíhán i odsouzen za násilné trestné činy,“ podotkl Kafka. Oběma násilníkům hrozí za zločin loupeže trestní sazba od pěti do 12 let.

Trojice napadla tři Vietnamce u zlínské diskotéky v Antonínově ulici. Jeden z cizinců, sedmadvacetiletý muž, stále leží v kritickém stavu v nemocnici a prognóza je podle lékařů nejistá. Cizinec utrpěl vážné poranění hlavy. Kromě těžce zraněného muže utrpěl lehké zranění i jeden jeho kamarád. Třetí cizinec stačil utéct.

Podle policejní mluvčí Jany Bartíkové odcházeli tři cizinci ve věku od 25 do 27 let z diskotéky, kde jeden z nich slavil narozeniny. Venku na ně ale začala skupina agresorů vulgárně pokřikovat a pak házet kamínky. Cizinci se nedali a kamínky začali vracet. To ale útočníky rozčílilo tak, že za cizinci začali utíkat.

„Tři muži se rozutekli, každý jiným směrem. Jeden doběhl až do svitovského areálu, kde se skryl, další dva však pachatelé dohonili. Jednoho shodili na zem, kopali do něj, tloukli ho pěstmi a vzali mu dva tisíce korun,“ řekla Bartíková. Daleko hůř však dopadl poslední muž, kterého pachatelé napadli před poliklinikou. „Vážně zraněného sedmadvacetiletého muže tam před čtvrtou hodinou ráno u přechodu pro chodce našel ležet řidič projíždějícího kamionu,“ řekla Bartíková.

Původně se spekulovalo o tom, že útočníků bylo dohromady pět. Tato informace se ale nakonec nepotvrdila.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x