Valašskomeziříčská Galerie Kaple vystaví Bolfova díla inspirovaná horory

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve valašskomeziříčské Galerii Kaple se ve čtvrtek uskuteční vernisáž výstavy nazvané Nevyřešené případy, jde o díla výtvarníka Josefa Bolfa. Jak agentuře Mediafax řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, autor se nechává inspirovat mimo jiné i horory.

Vernisáž se uskuteční v 18 hodin.

Josef Bolf absolvoval pražskou AVU, v roce 1995 pobýval studijně na Kongsthogskolan ve Stockholmu, o rok později na Akademie der Bildende Kunst ve Stuttgartu a je zakládajícím členem generační skupiny Bezhlavý jezdec (1996 – 2002).

Bolfova tvorba zachycuje podivné, často trpící postavy. Jeho malby a koláže jsou považované za malby depresivní, ponuré, smutné, melancholické, plné poruch individuálních i společenských vztahů a náměty převážně pramení z jeho dětství. Inspiraci čerpá z hororů, komiksů a jiných mytologií, které volně přenáší a kombinuje se svými vlastními prožitky.

„Jeho sdělení jsou vždy osobní a intenzivní a nejčastěji používá techniku malby, kresby či americké retuše,“ doplnila Králová.

Vernisáž zahájí sám autor a hudebně ji podpoří skupina Tichonov. Díla si budou moci lidé prohlédnout do 3. listopadu., a to zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x