Valašskomeziříčská radnice podpoří malé sportovní i kulturní akce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní přidělili částku 30 tisíc korun pěti organizacím, a to v rámci podpory malého rozsahu v oblastech sportu, kultury a zájmové činnosti. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Pro oblast sportu se valašskomeziříčská radnice rozhodla v letošním roce uvolnit 80 tisíc korun. Ve třetím čtvrtletí zaslaly žádost dvě organizace. Jedna organizace získala pět tisíc korun a Valašský enduro klub pak 10 tisíc korun. V posledním čtvrtletí bude ještě možné organizacím rozdělit šest tisíc korun.

Oblast kultury měla z rozpočtu pro letošní rok přidělenou částku 83 tisíc korun, doposud město rozdělilo sumu ve výši 66 500 korun. O podporu si tentokrát zažádaly dvě organizace, kterým radní poskytli shodně pět tisíc korun. Letos si tak budou moci organizace ještě zažádat o částku 6500 korun.

Poslední oblastí, do které v průběhu třetího čtvrtletí zasílaly organizace žádosti, zahrnuje zájmovou činnost ve volném čase. Z částky 100 tisíc korun bylo dosud přiděleno 46 tisíc korun. Město obdrželo dvě žádosti, přičemž jednu přesunuli radní do ekologických grantů. Druhý žadatel získá pět tisíc korun. V posledním čtvrtletí tedy bude ještě možné přerozdělit částku ve výši 49 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x