Kvůli slivovici zlomili násilníci muži ze Slovácka zubní protézu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Buchlovičtí policisté vyšetřují případ, kdy dva muži (30 a 36) surově napadli jiného muže (55) kvůli litru slivovice. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Celá událost odstartovala ve středu večer před hospodou v Břestku. Dva muži tu svou oběť směřujícího domů zastavili a začali s ní řešit záležitosti týkající se předchozího sporu o dvojkolák. V zápětí jej začali bít pěstmi do hlavy a křičet na něj, aby jim dal slivovici.

„Bitý muž pod nátlakem slíbil, že jim láhev slivovice dá. Muži jej přestali bít a šli s ním k domu. Tam jim domácí řekl, ať zůstanou venku, že jim slivovici donese. Starší z dvojice jej ale neposlechl a šel přes zákaz za mužem přímo do domu, kde dostal litr slivovice. Poté dvojice odešla pryč,“ podotkl Mergental.

Napadený utrpěl několik podlitin na hlavě, útočníci mu zlomili i spodní zubní protézu. Horní část protézy při napadení ztratil úplně. Přivolaní policisté útočníky našli a zadrželi. Oba násilníci pocházejí z Břestku a skončili v policejní cele. Ve čtvrtek jim uherskohradišťští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání trestných činů vydírání, výtržnictví a staršímu z nich také za porušování domovní svobody, za což jim hrozí až čtyři roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x