Zlínský soud se bude zabývat případem ženy, která místo masáží nabízela sex a zaměstnávala děti

ZLÍN - Zlínský soud se bude v pátek zabývat případem kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte, z kterého je obviněna 40letá Hana Křeháčková ze Zlína. Ta místo rekondičních masáží provozovala ve svém podniku sex za úplatu, a zaměstnávala i nezletilé.

Podnik zahájil provoz v roce 2005, oficiálně se zde měli klienti dočkat relaxačních a rekondičních masáží. Žena najímala studentky nebo mladé ženy bez práce s tím, že budou provádět standardní relaxační masáže. Až později podnikatelka zájemkyně o místo konfrontovala se skutečností. Tedy s tím, že budou muset praktikovat i sexuální služby. Většina žen z důvodu finanční tísně souhlasila.

Podle vyšetřování policie se za dobu existence podniku mohly vystřídat desítky dívek a řádově stovky klientů. V průběhu vyšetřování kriminalisté navíc zjistili, že majitelka podniku najímala k poskytování sexuálních služeb i děti. Minimálně čtyři dívky měly sice nad 15 let, ale ještě nedovršily zletilosti.

Dívky měly z útraty zákazníka, která činila 600 až 2500 korun, 40 procent provize. Kriminalisté podnikatelku obvinili z kuplířství, protože najímala ženy k prostituci a z obchodování s lidmi, protože k provozování prostituce sjednala a najala osoby mladší 18 let. Soud akceptoval návrh na vzetí obviněné ženy do vazby.

„Doposud netrestané ženě hrozí nyní až dvanáctileté vězení,“ uvedl pro agenturu Mediafax soudce Radomír Koudela.

Není vyloučeno, že rozsudek padne ještě v pátek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x