Doplněno: Žena, která místo masáží nabízela sex a zaměstnávala i děti, dostala ve Zlíně pět let

ZLÍN - (Zprávu jsme rozšířili o audio s vyjádřením odsouzené Hany Křeháčkové.)

Krajský soud ve Zlíně v pátek odsoudil čtyřicetiletou Hanu Křeháčkovou na pět let do věznice s dozorem za obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Žena měla místo rekondičních masáží nabízet ve svém podniku sexuální služby, nejméně čtyřem dívkám přitom nebylo ani 15 let.

Kromě pětiletého trestu dostala žena také peněžitý trest ve výši milion korun. Žena se na místě odvolala, státní zástupce Leoš Foltýn si ponechal lhůtu.

„Necítím se vina, všem zaměstnankyním jsem výslovně zakázala sex a dokonce jsem jich několik vyhodila poté, co jsem zjistila, že něco podobného zákazníkovi nabídly. Dostat pět let za provoz masáží, to mi připadá neuvěřitelné,“ řekla pro Mediafax Křeháčková.

Podle soudce Radomíra Koudely je ale trest přiměřený a na samé spodní hranici trestní sazby. Spokojený je i státní zástupce Leo Foltýn. „Soud vynesl verdikt podle mých představ,“ dodal Foltýn.Provoz podniku zahájila dosud netrestaná žena v roce 2005, oficiálně se zde měli klienti dočkat relaxačních a rekondičních masáží. Žena najímala studentky nebo mladé ženy bez práce s tím, že budou provádět standardní relaxační masáže. Až později podnikatelka zájemkyně o místo konfrontovala se skutečností. Tedy s tím, že budou muset praktikovat i sexuální služby. Většina žen z důvodu finanční tísně souhlasila.

Podle vyšetřování policie se za dobu existence podniku mohly vystřídat desítky dívek a řádově stovky klientů. V průběhu vyšetřování kriminalisté navíc zjistili, že majitelka podniku najímala k poskytování sexuálních služeb i děti. Podařilo se prokázat, že nejméně čtyřem dívkám, které v podniku poskytovaly erotické služby, nebylo ještě 18 let.

Dívky měly z útraty zákazníka, která činila 600 až 2500 korun, 40 procent provize. Kriminalisté podnikatelku obvinili z kuplířství, protože najímala ženy k prostituci a z obchodování s lidmi, protože k provozování prostituce sjednala a najala osoby mladší 18 let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x