Zlínská výstava Šangri-la nabídne i ochutnávku pečeného jaka

ZLÍN - Unikátní zlínská výstava Šangri-la nabídne v sobotu další z doprovodných programů, tentokrát budou moci lidé ochutnat přímo na zlínském zámku speciality z jaka. Agenturu Mediafax o tom informovala Blanka Kovandová z Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Speciální program nazvaný Exotický večer Yak&Yeti začne od 19 hodin na zámeckém nádvoří s kulisou výstavy Šangri-la za zády.

„Večer odstartuje zdravice cestovatele Miroslava Zikmunda, připravena je pořádná dávka exotiky – plivači ohně a ohňové i orientální tanečnice, fakír i hra na nástroje dalekého Himaláje. Vystoupí také kapely Airfare a Jackye, prostor dostane i folklor místní díky pěveckému sboru Mužáci,“ podotkla Kovandová.

Obzvláště netradiční pak bude občerstvení – příchozí čeká guláš z jaka, pečený jak, polévka suplující Oxtail z ocasu vola -Tsampa, co je tradiční pokrm Tibetu. Originální jídlo doplní i pití, podávat se bude horský nepálský čaj Tibetský čaj se solí a jačím máslem nebo indická káva s afrodiziakálními účinky. Chybět nebude ani pivo, kvalitní vína nebo burčák.

Vstupné na sobotní večer je 170 korun a zahrnuje i prohlídku exotické výstavy Šangri-la.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x