Ve Zlíně odstartovala další etapa revitalizace Baťovského areálu

ZLÍN - Zahájením kompletní rekonstrukce budov 14 a 15 na Krajské Kulturní a vzdělávací centrum odstartovala další zásadní etapa revitalizace Baťovského areálu ve Zlíně.  V pátek to oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

„V objektech vznikne nové moderní kulturní centrum Zlínského kraje, v němž najdou své sídlo Krajská knihovna Františka Bartoše, Krajská galerie výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy. Celý komplex, včetně platformy mezi budovami, bude pro veřejnost otevřen v druhé polovině roku 2013. Od podzimu roku 2012 by však již měla být v provozu budova 14, v níž na návštěvníky budou čekat nově pojaté expozice Krajské galerie výtvarného umění a Muzea jihovýchodní Moravy,“ řekl statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš (ODS), který je zodpovědný za oblast investic a současně je i předsedou Řídícího výboru tohoto projektu.

Celý projekt umožní nejen oživit další část Baťovského areálu, ale také nabídne nové sídlo významným krajským kulturním institucím, které doposud sídlí v nevyhovujících pronajatých prostorách. Příprava celého záměru trvala takřka sedm let.

Realizační náklady projektu jsou 900 milionů korun, z nichž 500 milionů bude Zlínský kraj čerpat formou dotace z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava. Do celkových nákladů projektu je kromě stavby započítáno i vybavení interiéru, náklady na vytvoření nových expozic, vybavení objektu IT technologiemi, specifickými technologiemi knihovnickými a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x