GL, 8. kolo: Baník Ostrava půjde do dalšího existenčního zápasu proti Slovácku bez Svěrkoše

OSTRAVA - Baník Ostrava se v 8. kola Gambrinus ligy proti Slovácku musí obejít bez své největší posily Václava Svěrkoše, který dostal v pondělním utkání se Spartou dvě žluté karty a následně byl vyloučen. Každý další podzimní zápas už je pro tradiční slezský klub existenční.

„Trest pro Svěrkoše a jeho absence je pro nás velkou ztrátou. Je to nadprůměrný fotbalista. Na druhou stranu jsou tady další kluci, kteří čekají na šanci. Ale nezbývá nám nic jiného, než se to zvládnout bez něho,“ tvrdí před duelem defenzivní záložník Lukáš Droppa. „V této sezoně jsem Slovácko viděl, myslím ve dvou zápasech. Kluci jsou sehraní a kompaktní. Dobrá je především obrana, které hodně pomáhá Honza Trousil. Ten hraje opravdu výborně a s jeho příchodem jim klesl počet obdržených branek. Celkové mi ten tým přijde více kompaktní než v minulé sezoně. My už ale musíme začít sbírat body,“ uvědomuje si Droppa důležitost zápasu.

Trenér Slovácka Miroslav Soukup ví, že na půdě Baníku čeká jeho tým těžký zápas, přestože je ostravský celek s jedním bodem na posledním místě tabulky. „Máme ale sérii pěti zápasů, kdy jsme bodovali a tým je naladěný pozitivně. Toho budeme chtít využít a i v tomto těžkém zápase chceme naši sérii prodloužit,“ uvedl Soukup. Hosté budou i nadále postrádat zraněné záložníky Filipa Hlúpika, Jiřího Perůtku a Ladislava Volešáka. Další středopolař Lukáš Fujerik a obránce Martin Kuncl se už uzdravili a začali trénovat s týmem.

FC Baník Ostrava – 1. FC Slovácko
(Sobota 24. září, 17 hodin)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x