Valašské Klobouky kvůli Dni bez aut uzavřely celé náměstí

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašské Klobouky se připojily k celoevropské iniciativě podporující využívání ekologicky šetrných způsobů dopravy a v rámci Dne bez aut uzavřely v pátek horní část Masarykova náměstí pro auta. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Místo parkujících se město rozhodlo využít prázdný prostor k osvětovému programu. V něm například představí plánovanou cyklostezku Bečva – Vlára – Váh, vystoupí zde legendární jezdec na vysokém kole Josef Zimovčák a návštěvníci se mohou těšit i na venkovní kavárnu, jízdy zručnosti, projekce filmů a mnoho dalšího.

Dnem bez aut chce valašskokloboucká radnice otevřít diskusi, zda by občané uvítali, kdyby v budoucnu část náměstí sloužila i jiným účelům než parkování.

„Například v 15 hodin se v prezentační místnosti podnikatelského inkubátoru uskuteční představení připravovaného projektu cyklostezky Bečva – Vlára – Váh a v 16 hodin společně vyjedeme vyzkoušet část její plánované trasy vedoucí Koželužskou ulicí,“ doplnil místostarosta Martin Janík (Kandidátka mladých).

Den bez aut v 17 hodin uzavře pěší procházka kolem valašskoklobouckých památek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x