Valašskomeziříčské náměstí zaplní běžci

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na valašskomeziříčském náměstí v sobotu odstartuje druhý ročník Běhu náměstím a 28. ročník soutěže Běh městem Valašské Meziříčí. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

„Běh náměstím je určen pro všechny děti, které sice s klasickými atletickými závody zatím ještě nemají žádné zkušenosti, ale běhání je baví a je pro ně odmalička přirozenou součástí života,“ řekla Dana Fusková z TJ Valašské Meziříčí.

Všechny děti budou dle věku rozděleny do tří závodních skupin. „Děti narozené v roce 2000 až 2003 poběží jedno kolo po náměstí. Pro ročníky 2004 až 2007 bude připravena pouze poloviční trať a pro ty nejmenší, jež se narodili v roce 2008 a později, nachystáme trasu o délce 100 metrů,“ vysvětlila princip soutěže Fusková. Tři nejlepší z každé kategorie získají poháry a kytice.

Prezentace účastníků začíná od deváté hodiny, není potřeba se přihlašovat dopředu. Závody odstartují o půl hodiny později. Loňského premiérového ročníku se zúčastnilo na 90 dětí.

Závod pro malé běžce je součástí 28. ročníku populárního Běhu městem Valašské Meziříčí, který odstartuje v sobotu v 10.30 hodin. „Běh městem je určen pro žáky a dospělé, celkem jsme vypsali devět kategorií,“ poznamenal pořadatel Zdeněk Stromšík.

Trasa povede z náměstí přes ulici Sokolská, mostem přes Rožnovskou Bečvu a ulicemi Vodní a Mostní zpět na náměstí. „Žákovské kategorie poběží jeden okruh, tedy dva kilometry. Dospělí si tuto trasu oběhnou celkem pětkrát,“ doplnil Stromšík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x