Rožnovští strážníci evidují ve ztrátách a nálezech i zubní protézu či francouzskou berli

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Kolem 150 nálezů evidují strážníci z Rožnova pod Radhoštěm, občas se mezi nimi objeví i velké kuriozity. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Strážníci tak museli například opatrovat francouzskou berli nebo zubní protézu. Nejčastěji se ale v nálezech objevují klíče, jízdní kola nebo doklady. Ročně se strážníkům sejde kolem 200 různých nálezů.

„Že lidé ztrácejí rozličné věci, na to si naši strážníci už zvykli. Jak ale někdo může ztratit třeba berli, to je záhada. Její majitelka si ji už na městské policii vyzvedla. V nálezech nám ale stále zůstává další netradiční nález, a to pozlacený zubní můstek. Ten byl objeven na cyklostezce Bečva,“ popsal ředitel rožnovských strážníků Daniel Vašut.

Všechny nalezené předměty jsou pravidelně zveřejňovány na stránkách městské policie. Po uplynutí zákonné lhůty šesti měsíců od jejich zaevidování do nálezů propadají všechny věci ve prospěch města. „V drtivé většině případů se ale jedná o zcela nepoužitelné předměty. Například u jízdních kol realizujeme jejich průběžný odprodej, doklady a platební karty odesíláme příslušným úřadům nebo peněžním ústavům. Ostatní předměty jsou však většinou zlikvidovány,“ doplnil Vašut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x