V Napajedlích čekají na návštěvníky Svatováclavské slavnosti

NAPAJEDLA - Napajedla budou v sobotu patřit Svatováclavským slavnostem, program bude probáhat ve městě i na místním zámku. Agentuře Mediafax to sdělila PR manažerka Michaela Mitáčková.

Na zámku se uskuteční řemeslný jarmark, návštěvníci mohou potkat komtesu Alenku, navštívit dobovou střelnici nebo podniknout zábavné dostaveníčko ve středověku. Areálem zámeckého parku projde také kostýmovaný průvod s loučemi v čele se svatým Václavem.

Celý program slavností odstartuje ve městě v osm hodin ráno. Událost pak vyvrcholí v pozdních nočních hodinách. V zámku se od devíti hodin otevřou všechny výstavy. „Lidé si mohou prohlédnout expozici Afrika, výstavu historických kočárků a panenek a dále v každou celou hodinu představí průvodce zámku lidem historické prostory a sály,“ doplnila manažerka zámku Petra Psotková.

Ve 13 hodin začne hlavní zámecký program, jehož součástí bude jarmark s ukázkami historických řemesel. Až do 19 hodin budou moci návštěvníci obdivovat práce dráteníků, hrnčířů, kovářů, řemenáře, košíkáře nebo výrobce březových košťat. „Slavnostního zahájení jarmarku se ve 13.30 hodin ujme komtesa Alenka, která promluví k návštěvníkům z balkonu zámku. Z tohoto místa od 15 hodin zazpívá i mužský vokální soubor Magna Mysteria z Otrokovic,“ dodala Psotková s tím, že jich vystoupení potrvá hodinu.

Zámecký park se od 13 hodin promění také v dobovou středověkou střelnici, v níž si až do 18 hodin budou moci děti i dospělí zastřílet z dobových luků. Ve stejný čas bude v parku připraveno i středověké dostaveníčko – hry pro celou rodinu. Na několika stanovištích budou děti i dospělí plnit nejrůznější úkoly.

V 19 hodin vyjde ze zámeckého parku kostýmovaný průvod v čele s knížetem Václavem. Kolem 19.30 hodin průvod zastaví před kostelem svatého Bartoloměje a vyslechne zdravici lidu a městu a přibližně ve 20.15 hodin se očekává příchod průvodu k zámku, kde je naplánováno krátké scénické zastavení průvodu pod názvem Komtesčin živý sen. Poté budou účinkující pokračovat až na nádvoří Klubu kultury, kde všechny návštěvníky čeká bohatý program v podobě šermířských a tanečních vystoupení, turnaj na koních nebo ohňová show.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x