Doplněno: Hokejová Tipsport extraliga, 5. kolo: PSG Zlín – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1

ZLÍN - (Zprávu jsme rozšířili od druhého odstavce.)

Hokejisté PSG Zlín zvítězili v nedělním utkání 5. kola Tipsport extraligy na domácím ledě nad Pardubicemi 2:1, když otočili výsledek dvěma zásahy ve třetím dějství. Po vyrovnání Michala Důrase rozhodl v 55. minutě o první prohře Východočechů v sezoně mladý útočník Petr Holík.

Pardubičtí hokejisté přijeli do Zlína se dvěma vítězstvími a až do úvodu třetí dvacetiminutovky mohli pomýšlet na třetí triumf v řadě, když díky trefě Somíka hájili od 22. minuty hubený náskok. Jenže po druhé pauze domácí v sestavě s uzdraveným kapitánem Čajánkem zpřesnili hru a po střele Důrase srovnali.

Až do 55. minuty to vypadalo, že Zlínští potřetí za sebou v základní hrací době remizují, jenže Sýkora našel před bránou Holíka a ten vyrovnaný duel rozhodl ve prospěch svěřenců trenéra Vlacha. Hostům k vyrovnání nepomohla ani hra bez brankáře.

Hokejová Tipsport extraliga, 5. kolo:

PSG Zlín – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky: 42. Důras (Čajánek), 55. Holík (T. Sýkora, F. Čech) – 22. Somík (Bartek, Elkins). Rozhodčí: Blecha, Hribik – Bryška, Novák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4916.

Sestavy:
PSG Zlín: Horčička – M. Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček – Finsterle, Leška, Köhler – Důras, Čajánek, Veselý – Ondráček, Roman Vlach, Kubiš – Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Josef Turek.HC

ČSOB Pojišťovna Pardubice: M. Růžička – Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal – Starý, Koukal, Kolář I – Somík, Elkins, Bartek – Rákos, Zohorna, Sim – Buchtele, Radil, Kousal. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x