Vsetínští kriminalisté dopadli muže, který přepadl osmnáctiletého mladíka

VSETÍN - V policejní síti skončil muž (25), který u vsetínského vlakového nádraží přepadl a oloupil osmnáctiletého mladíka. Agentuře Mediafax to v pondělí sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Incident se stal v pátek 16. září před desátou hodinou večer. Mladý muž ze Vsetínska procházel kolem vlakového nádraží, když k němu přistoupil neznámý muž a chtěl po něm peníze. Údajně potřeboval finance na vlak do Ostravy, kde mu zemřel syn.

„Mladík muži historku neuvěřil a řekl, že nemá čas ani peníze. Nato mu začal muž vyhrožovat, že pokud to nepůjde po dobrém, tak to půjde po zlém. Přepadený dostal strach a dal neznámému muži 100 korun. Ten byl však neodbytný a chtěl po poškozeném všechny peníze. Začal po mladíkovi řvát, že ho společně s kamarády, kteří incidentu přihlíželi, zmlátí, pokud mu peníze nedá. Mladík z obavy o svůj život vytáhl ještě dvoustovku, kterou mu cizí muž vytrhl z ruky a odešel,“ popsala událost Javorková.

Okradený hoch ihned přivolal policii. Ukázalo se, že pachatelem byl pětadvacetiletý muž, který sice nemá trvalé bydliště ve Vsetíně, ale již několik měsíců zde pobývá. Pro policisty nebyl žádným nováčkem. Trestné činnosti i loupeže se dopustil už jako mladistvý. Policie proto podala návrh na vzetí do vazby. Soud ale návrh neakceptoval, a tak bude muž vyšetřován na svobodě. Za zločin loupež mu hrozí až desetileté vězení.

--> --> --> --> -->