Zlínská MHD sveze želechovické školáky mimořádně zdarma

ZLÍN - Zcela zdarma budou moci jet MHD od úterka na trase mezi Lužkovicemi a Želechovicemi žáci Základní školy v Želechovicích nad Dřevnicí. Agenturu Mediafaax o tom v pondělí informoval mediální zástupce Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

V této době bude totiž silnice mezi Lužkovicemi a Želechovicemi uzavřena kvůli výstavbě kanalizačního sběrače, autobusy linky 90 budou jezdit po náhradní trase přes Příluky.

Linka 90 je tvořena školními spoji, které přivážejí žáky ze Zlína-Lužkovic do školy v Želechovicích a zpět. Kvůli stavebním pracím a hlubokým výkopům bude ve dnech 27. září až 30. října silnice mezi Lužkovicemi a Želechovicemi uzavřena.

Na organizaci výlukové přepravy se dohodli zástupci statutárního města Zlína, investora a Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. „Školákům jsme po dobu výluky výjimečně povolili bezplatnou přepravu těmito spoji, aby nechodili do Želechovic pěšky a neprocházeli stavbou. Je to náš příspěvek k bezpečnosti těchto dětí,“ zdůvodnil mimořádné opatření ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.