Podle podnikatelů má město Zlín nejlepší webové stránky v regionu

ZLÍN - Město Zlín provozuje nejlepší webové stránky v regionu z pohledu podnikatelů, takový je jeden z výsledků srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který letos počtvrté vyhlásil týdeník Ekonom. Agentuře Mediafax to oznámil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

„Snažíme se vytvářet podnikatelům v našem městě co nejlepší podmínky a platí to samozřejmě i pro internet. Jsme velmi rádi, že podnikatelé považují naše webové stránky za přínosné,“ sdělila Naděžda Hasíková, vedoucí Odboru živnostenského magistrátu.

Zlín obdržel také speciální ocenění za přístup veřejné správy. „Jde o ocenění toho, jak magistrát spolupracuje s podnikateli,“ konstatovala Helena Eidová, tajemnice zlínského magistrátu.

V rámci letošního celorepublikového výzkumu Město pro byznys bylo srovnáváno podnikatelské prostředí ve 205 obcích s rozšířenou působností a 22 městských částech hlavního města Prahy. Hodnoceno bylo celkem 50 kritérií, rozdělených do šesti oblastí – podnikatelské prostředí, kvalita lokality, pracovní trh, kvalita veřejné správy, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli. V rámci Zlínského kraje byly srovnávány podmínky pro podnikání ve 13 městech. Zlín se umístil na pátém místě, vítězem celkového pořadí se stala Kroměříž.