Nová zlínská výstava Poznávej se nabídne různé hry i hlavolamy

ZLÍN - V prostorách bývalého Telecomu či celnice u zlínského náměstí začne v úterý výstava nazvaná Poznávej se. Jak agentuře Mediafax řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, jde o interaktivní výstavu plnou her a hlavolamů.

Návštěvníci budou moci poznat rychlost své reakce či sílu svého stisku, vyluštit také zvukové pexeso, provést kuličku složitým labyrintem, vidět kompletní otisk svého těla nebo si vyzkoušet Braillovo písmo. Výstava potrvá do 27. listopadu. Unikátní výstava představí na přibližně 250 metrech čtverečních na 60 interaktivních exponátů.

Expozice navazuje na úspěšnou výstavu Hry a klamy, která se dříve představila ve Zlíně a v řadě velkých měst České republiky a kterou zhlédly desetitisíce nadšených návštěvníků. „Posilovat v dětech i dospělých logické myšlení je v dnešní době více než důležité. Naše výstava má za cíl právě toto myšlení zažehnout, posílit nebo třeba i obnovit,“ uvedl František Duda, pořadatel výstavy.

Jedinečnost výstavy spočívá v tom, že každý hrací stůl, interaktivní panel či závěsná tabule přibližuje jiný poznatek z oblasti biologie, fyziky a podobně a návštěvníci si vše mohou na vlastní kůži vyzkoušet.

„Lidé si mohou ověřit, jak fungují lidské smysly – i to, jak nás někdy klamou, zjistit nejrůznější údaje týkající se lidského těla. K vyzkoušení jsou zde připraveny i chůdy, pedály, kladina. Změřit si mohou například frekvenci svého sluchu, hlasitost výkřiku, sílu stisku ruky, hloubku předklonu, elektrický odpor svého těla i rychlost své reakce. Prostor zde mají také různé hlavolamy, kvízy, optické a jiné klamy,“ doplnil Urbanovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x