Cyklostezka Bečva zaznamenala v letních měsících rekordní počet cyklistů

VSETÍN - Rekordní počet projíždějících cyklistů zaznamenala během léta cyklostezka Bečva. Agenturu Mediafax o tom informovala mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Během tří měsíců se po cyklostezce projelo 91 tisíc cyklistů a in-line bruslařů. Taková čísla zveřejnil v září počítačový ukazatel v Janové.

„Letošní sezona byla pro cyklostezku Bečva ve Vsetíně velmi úspěšná. Rozhodně špatně na tom nebyla ani cyklostezka ve Velkých Karlovicích, po níž se projelo od začátku sezony 56 tisíc lidí. Celkem 12 tisíc lidí přitom využilo trasy pro kola a in-line brusle v červnu, zhruba 44 tisíc lidí během letních prázdnin,“ vyčíslil Roman Kalabus ze Sdružení Valašsko-Horní Vsacko. Upřesnil, že o dva tisíce lidí více přitom vyjelo ve směru od Velkých Karlovic směrem do Vsetína. Do Karlovic sportovci využívali hromadnou dopravu.

„Letošní návštěvnost na cyklostezce Bečva ve Velkých Karlovicích je zhruba o 15 tisíc vyšší, než jsme původně předpokládali. Ve Vsetíně potom účast zcela předčila naše očekávání,“ dodal Kalabus s tím, že na cyklostezce podél Baťova kanálu čítají za celou letošní sezonu pohyb přibližně 70 tisíc lidí.

Přestože má Vsetín už nyní cyklistickou síť na velmi dobré úrovni, její nabídku do budoucna nepodceňuje. „Naším záměrem je zbudovat v Semetíně Bike Arénu,“ dodal místostarosta Vsetína Stanislav Pavelec (TOP 09). Svou velikostí a charakterem by v České republice neměla konkurenci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x