Student Agency ruší žluté autobusy mezi Brnem a Zlínem

ZLÍN - Od soboty 1. ríjna přestanou jezdit žluté expresní autobusy Student Agency ze Zlína do Prahy přes Brno. Agentuře Mediafax to v úterý řekl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj s tím, že změna v dopravě mezi moravskými městy a metropolí souvisí se zavedením žlutých vlakových souprav Regio Jet mezi Ostravou a Prahou.

Autobusy Student Agency pojedou od soboty ze Zlína pouze do Olomouce. „Cestující ze Zlína tam přestoupí na navazující vlak, kterým mohou pokračovat dále do Prahy,“ upřesnil Ondrůj. Lidem jedoucím ze Zlína do Prahy se tak díky vynechání „zajížďky“ do Brna zkrátí cestování o desítky minut. Nově zavedenou kombinovanou trasu ze Zlína do Prahy se podle Ondrůje chystá Student Agency do budoucna posílit až na osm spojů denně.

Linku ze Zlína do Prahy původně zřídila společnost Student Agency především pro lidi, kteří potřebovali cestovat do metropole. „Mezi Zlínem a Brnem však není poptávka po lístcích nijak velká,“ poznamenal Ondrůj. Nevyloučil však úplně, že se žluté autobusy mezi Zlín a Brno někdy vrátí.