Muzikanti zahrají ve Valašském Meziříčí na podporu masajské mateřské školky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve valašskomeziříčském M-klubu se v pátek uskuteční benefiční koncert pro masajskou mateřskou školku v Keni. Agenturu Mediafax o tom informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Koncert pořádá občanské sdružení Malaika ve spolupráci s Kulturním zařízením ve Valašském Meziříčí a benefiční koncert nazvaný Večer pro Afriku vypukne od 18 hodin. Masajskou školku podpoří domácí rockové kapely Canon, Kanon new, Famózní levandulové trio a skupina Elizabeth.

Občanské sdružení Malaika se zaměřuje na pomoc sirotkům a opuštěným dětem dětského domova New Light Childrens Home v Mtwapě, dále masajským dětem v Národním parku Amboseli a v neposlední řadě matkám samoživitelkám.

Za pět let trvání projektu se podařilo lidem ze sdružení Malaika vytvořit důstojné životní podmínky a dát tak šanci na dobrý start těm méně šťastným. Výtěžek z letošního koncertu bude použit na nákup vybavení pro děti v masajské mateřské škole. „Letos bychom chtěli za vybrané peníze pořídit matrace na spaní pro děti z mateřské školy, které jsou nuceny spát pouze na zemi,“ doplnila Míla Byrtusová, zakladatelka občanského sdružení, která tento večer pořádá už popáté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x