Zlínské gymnázium se dočkalo zateplení dvou budov

ZLÍN - Na Gymnáziu Zlín - Lesní čtvrť byly dokončeny práce na zateplení dvou budov. Agenturu Mediafax o tom v pátek informovala mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Zateplení obvodových konstrukcí, střešního pláště a výměně oken 6. pavilonu školy a 7. přírodovědného pavilonu stálo přes devět milionů korun. Škola tím navázala na rozsáhlou rekonstrukci a dostavbu gymnázia z roku 2006. Práce na zateplení trvaly od letošního června do září.

Finance putovaly ze tří zdrojů – z Operačního programu Životní prostředí, z rozpočtu Zlínského kraje a z investičního fondu gymnázia. „Celá akce se uskutečnila převážně v době letních prázdnin, takže nedošlo k žádnému narušení výuky. Výsledkem rekonstrukce jsou nejen zvenku hezky vypadající pavilony, ale především očekávaná velká úspora energií,“ uvedl ředitel školy Jan Chudárek.

Gymnázium Zlín – Lesní čtvrť bylo založeno v září roku 1936 jako Zlínské Spolkové gymnázium. V letošním školním roce slaví 75. výročí svého založení. Za tu dobu školu vystudovalo již více než 10 tisíc absolventů. Škola byla mnohokrát přestěhována, než se v roce 1961 natrvalo usídlila na dnešním místě. V 60. letech byl dokončen celý pavilonový areál, který byl v 80. letech rozšířen o přírodovědný pavilon. Koncem 90. let vznikla z kapacitních a technických důvodů potřeba kompletní rekonstrukce a dostavby školy, která byla nyní zakončena zateplením dvou nejstarších budov areálu.