Zlínské divadlo uvede po 40 letech premiéru inscenace Brouk v hlavě

ZLÍN - Herci Městského divadla Zlín začali poslední zářijový týden zkoušet novou inscenaci Brouk v hlavě, jejímž autorem je Georges Feydeau. Jak agentuře Mediafax řekla v pátek mluvčí divadla Hana Šmardová, tato komedie krále francouzské frašky se do Zlína vrací po 40 letech.

V roce 1970 ji režíroval Václav Beránek, nyní se režie ujal umělecký šéf divadla Petr Veselý. Premiéra nového zpracování se uskuteční v sobotu 3. prosince ve Velkém sále.

„Brouk v hlavě se na jevištích celého světa objevuje více než 100 let a je jednou z nejoblíbenějších a také nejhranějších komedií světové dramatiky. Co všechno může způsobit zdánlivě nevinný pokus prověřit manželovu věrnost? Stačí uvolnit malý kamínek nedůvěry, abychom rozpoutali lavinu důsledků,“ konstatoval dramaturg Miroslav Ondra.

Hlavními postavami jsou dvě velmi podobné osoby Viktor Emanuel Champsboisy a Bouton, které jsou zde inscenačně řešeny jako klasická divadelní dvojrole. V roce 1970 ji ve zlínském divadle hrál Zdeněk Hradilák, nyní se na dvojroli chystá Pavel Vacek. V obou zpracováních se objeví legenda zlínského divadla Stanislav Valla, kterého zlínští diváci mohou současně vidět i ve hře Je třeba zabít Sekala. Tenkrát ztvárnil postavu hosta, letos se připravuje na roli Baptistina. Na jevišti se objeví dalších 13 herců a také studentky Zlínské soukromé vyšší odborné školy umění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x