Štítnou nad Vláří provoní med a slivovice

ZLÍN - Ve Štítné nad Vláří se v sobotu uskuteční sedmý ročník akce nazvané Medové odpoledne a košt slivovice Štítenská trnka. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Lidé se mohou těšit na ochutnávky medu a medoviny, pečení a zdobení perníků, výstavu zahrádkářských výpěstků a včelařských potřeb, prezentaci výtvarných prací dětí či včelí tombolu.

Nosným programem Medového odpoledne je společná výstava zahrádkářských výpěstků a včelařských produktů štítenských zahrádkářů a včelařů s možností ochutnávek i zakoupení medu, a to květového, akátového, lipového, lesního, pastovaného i jiných. Ochutnat bude možno i několik druhů medoviny. Děti se zase mohou těšit na napečené perníky, které si budou moci vlastnoručně nazdobit a poté odnést domů, nebo sníst. Na návštěvníky čeká i včelí tombola obsahující pouze přírodní produkty.

Svůj prostor na akci dostanou rovněž košíkáři a také výstava místního lidového řezbáře a malíře nebo ukázka výroby svíček ze včelího vosku. Se svým vystoupením se tradičně představí děti z mateřských škol ze Štítné a Jestřabí a zahraje i cimbálová muzika Mladá Olšava z Uherského Brodu.

V prostorách kulturního domu bude dále k vidění výstava výkresů dětí z mateřské a základní školy nazvaná Světem včel. Výstava je soutěžní a za vybraná nejlepší díla budou jejich autoři odměněni sladkými perníkovými dárky. Stejně tak se v průběhu odpoledne ocenění dočkají i nejúspěšnější účastníci soutěže o nejlepší med a slivovici.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x